Azlynna Bakery

Wednesday 13 July 2016

Tart Nenas gebu, sedap

Assalamualaikum....

Apa khabar semua readers dan rakan2 bloggger semua....mesti ramai yang suka tart nenas kan...lagi2 tart nenas yang intinya besar..inti buatan sendiri , pastri yang gebu dan cair dimulut...terasa lemak2...masam2..dan manis2...gabungan rasa yang cukup serasi...
Susah nak dapat tart yang macam ni kalau beli kat luar????
Macam ni lah...sesape yang rasa nak sangat makan tart nenas sedap lembut gebu dan yang sengkatan denganya tu tapi tak ada masa nak buat...tak pandai atau malas nak buat...hehehee..meh WHATSAPP saya 0172503769 untuk dapatkan tart nenas kegemaran korang...
haa...ni dia tart nenas homemade ku

Tempahan tart nenas teramat sedap ni saya buka untuk sepanjang tahun ye...tak perlu tunggu raya...haaa...sekarang dah tak payah risau lagi nak cari kat mana tart nenas sebelum bulan puasa n raya..hari2 pun boleh dapat di Azlynna Bakery...
Harga pula dijamin MURAH..x caya? Haa jom tengok balang tart kita..:-)
Hanya RM25 / 50 biji tart bambam ni
Ni masa panas2 lagi..makan panas2 lagi sedap..hehee

Ok..sekarang dah tahu kan kat mana nak dapatkan tart nenas yang gebu dan secukup rasa ni kan...kot2 ada yang mengidam ke boleh whatsapp saya yer 24 jam...tapi time tido tu takde lah saya nak mereply whatsapp yer...hihiii

K lah...abis dah cerita tentang tart nenas ni..kita jumpa di lain entri yer...
Assalamualaikum...

Resepi Biskut Cornflakes mudah dan sedap

Assalamualaikum....Selamat Hari Raya semua pengunjung blog kita yang tak seberapa ni...:-) dah lama rasanya tak share resepi kat sini...malam ni sambil tunggu biskut2 cornflakes ni sejuk saya kongsikan resepi biskut yang sedap dan mudah sangat nak buat ni....kot2 nak buat untuk open house nanti ke..

Ok...jom semak resepi...



Biskut Cornflakes

Bahan2:
500 gm butter
2 cawan tepung gandum
3 cawan tepung jagung
1 cawan cornflakes yang telah dikisar halus
250 gm gula icing
2 biji kuning telur
2 sudu teh baking powder
1 sudu besar esen vanilla
200 gm cornflakes diramas kasar

Cara-caranya:

Ayak semua tepung bersama baking powder...ketepikan.
Pukul butter dengan gula icing hingga sebati..masukkan kuning telur dan esen vanilla..
Kemudian masukkan tepung yang telah diayak tadi..masukkan juga cornflakes kisar...gaul sebati...
Akhir sekali masukkan cornflakes yang telah diramas kasar tadi...gaul sebati...
Kemudian boleh la sudukan ke dalam papercup atau terus sudukan keatas tray pembakar je...
Bakar pada suhu 150% selama 15 minit ( saya bakar 25 minit suhu 100% je sebab oven kecik mudah panas )

P/s : tang oven tu kena pandai2 la adjust ye suhu dan masa membakar...sebab oven masing2 mungkin berbeza dari segi pemanasannya...

Pages