BAHAN BAHAN
3 cawan tepung gandum ~ ayak
4 tsp baking. powder ~ ayak ~ @ letak 2 tsp aje.
1 cawan butter
1 3/4 cawan gula castor
5 biji putih telur
1 1/2 cawan susu segar
2 tsp esen vanilla
6 jenis kaler yang di sukai
CARA-CARA
Putar butter dan gula hingga kembang dan gebu ~ sehingga putih
Masukkan telur putih dan esen vanilla ~ putar sebati
Masukkan tepung berselang seli dengan susu segar
Bahagikan kepade 6 bahagian dan setiap satu letak kaler yang di sukai ~ purple, hijau, biru, kuning, oren, merah
Masukkan 1 bahagian ke dalam loyang 8 inci dan bakar selame 15 minit pade suhu 180 c° menggunakan api atas bawah.
Bakar sehingge selesai semuanye 6 lapis
Boleh lah di topping mengikut citarasa anda ye.
~Topping cheesecream ~
250 gm cheesecream
120 gm butter
130 gm gula icing
* Putar hingge sebati.
~ Topping freshcream ~
400 gm non dairy whipping ~ putar hingge kental @ soft peak
Selamat mencuba...
3 cawan tepung gandum ~ ayak
4 tsp baking. powder ~ ayak ~ @ letak 2 tsp aje.
1 cawan butter
1 3/4 cawan gula castor
5 biji putih telur
1 1/2 cawan susu segar
2 tsp esen vanilla
6 jenis kaler yang di sukai
CARA-CARA
Putar butter dan gula hingga kembang dan gebu ~ sehingga putih
Masukkan telur putih dan esen vanilla ~ putar sebati
Masukkan tepung berselang seli dengan susu segar
Bahagikan kepade 6 bahagian dan setiap satu letak kaler yang di sukai ~ purple, hijau, biru, kuning, oren, merah
Masukkan 1 bahagian ke dalam loyang 8 inci dan bakar selame 15 minit pade suhu 180 c° menggunakan api atas bawah.
Bakar sehingge selesai semuanye 6 lapis
Boleh lah di topping mengikut citarasa anda ye.
~Topping cheesecream ~
250 gm cheesecream
120 gm butter
130 gm gula icing
* Putar hingge sebati.
~ Topping freshcream ~
400 gm non dairy whipping ~ putar hingge kental @ soft peak
Selamat mencuba...
No comments:
Post a Comment